Финансовият министър Асен Василев е категоричен, че бюджетът  е разчетен

...
Финансовият министър Асен Василев е категоричен, че бюджетът  е разчетен
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Бюджетът трябва да даде предвидимост за бизнеса

Финансовият министър Асен Василев е безапелационен, че бюджетът  е разчетен по разпоредбите, които да разрешат на България да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 г. 

" Дебатът около бюджета е по-скоро политически нападки, в сравнение с дали е обществен, дали ще води до напредък, дали ще ни помогне да влезем в Еврозоната. Това разяснява ръководителят на Икономическия и обществен съвет Зорница Русинова в студиото на  " България заран ". 

Тя уточни, че 2024 година би трябвало да е първата година, в която би трябвало да " имаме глътка въздух " след годините рецесии. Русинова акцентира, че липсва по-целенасочена политика във връзка с приходите.

" Вярно е, че с растежа на минималната работна заплата има нарастване в фамилния бюджет. Но би трябвало поддръжка за дребните и междинни предприятия, развиване на политики за съвместяване на фамилен живот с работа, тъй че да се подкрепят работещите хора, тогава ще има и повече пари за пенсии ", добави Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански отношения  от Университета за пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Икономическия и обществен съвет дефинира като реалистичен недостиг в размер на 3%, но с уточнението, че е значимо какво ще бъде изпълнено в бюджета.

По отношение на Еврозоната тя съобщи, че е нужна по-добра осведомителна акция както измежду хората, по този начин и измежду бизнеса: " Препоръката на Икономическия и обществен съвет е България да форсира приемането на нормативната уредба. Очакваме Закона за еврото, да стартираме по-сериозна акция с разяснение на параметрите какво да чакат хората и бизнеса ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР